Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Archined, het online community based platform over architectuur, publiceert een serie interviews over de huidige positie van de ontwerper ter verdieping van de Studio Visits.

De magere jaren lijken tot het verleden te behoren. Er wordt weer volop gepland en gebouwd. Gewoon back to business of is het krachtenveld van architecten, landschapsarchitecten en stedenbouwkundig ontwerpers fundamenteel veranderd? Wat is hun speelveld? Welke rollen eigenen zij zich toe? En welke kansen biedt dit voor de toekomst?

De lessen van de crisis
De architect als omnivoor

"Architectuur is meer dan alleen mooie dingen maken." Een interview over bedrijfsvoering met Nanne de Ru, grootaandeelhouder van Powerhouse Company. 

De lessen van de crisis
De ontwerper als anti-cyclisch denker

"We maken afgewogen irrationele keuzes." Een interview met LOLA's Eric-Jan Pleijster en Cees van der Veeken.

De lessen van de crisis
De architect als foreigner

"Het kunnen luisteren is een kunst." Een interview met Helena Casanova van Casanova + Hernandez Architects.

De lessen van de crisis
De architect als stoicijn

"Het belangrijkste is onverstaanbaar je eigen weg blijven gaan." Een gesprek met Lilith van Assem, Elsbeth Ronner en Madeleine Mans van Lilith Ronner van Hooijdonk.

De lessen van de crisis
De architect als globale speler

“Het ontwerpen vinden we zo essentieel dat we dit proces te allen tijde en voor alle projecten waar dan ook ter wereld hier in Rotterdam onder ogen willen hebben.” Een gesprek met Jan Knikker, partner en hoofd Public Relations en Business Development bij MVRDV.