Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Studio Visits is een serie avonden die in het teken staat van de hedendaagse architectuurpraktijk, haar uitdagingen en mogelijkheden. Deze keer nodigt LOLA Landscape Architects professionals, studenten en andere geïnteresseerden uit om een kijkje te nemen op hun werkvloer.

datum
18/05/2018
tijd
17:00 – 19:30
taal
Engels
 
locatie

LOLA Landscape Architects
Het Industriegebouw
Goudsesingel 92
3011 KD Rotterdam

toegang

Programma 17:15 - 19:30

Uitverkocht

LOLA Landscape Architects

LOLA Landscape Architects werd in 2006 opgericht door Eric-Jan Pleijster, Cees van der Veeken en Peter Veenstra. Vanuit een grote interesse in vergeten en vervallen landschappen onderscheidde LOLA, een acroniem van LOst LAndscapes, zich door relevant en vernieuwend onderzoek over onderwerpen als de stadsrand, dijken en de toekomst van de landbouw. Het resulteerde in tal van publicaties. In 2013 werd hun werk bekroond met de Jonge Maaskantprijs.

Inmiddels werkt LOLA aan een grote hoeveelheid projecten in binnen- en buitenland. De gestage ontwikkeling van het bureau die, ondanks de crisis, enkel groei heeft gekend, lijkt parallel te lopen met de steeds prominentere rol die landschapsarchitectuur speelt in de stedelijke ontwikkeling. Voor LOLA is het park daarom het nieuwe icoon van de stad. In recente projecten als het Bajeskwartier en Adidas HQ, zet LOLA het landschap in om gebouw en stad tot leven te brengen. In deze Studio Visit blikt LOLA terug op de afgelopen twaalf jaar, kijkt vooruit, en gaat graag in gesprek over de leefomgeving van de toekomst.

Studio Visits

Elk van deze avonden wordt georganiseerd en samengesteld door een architectenbureau in samenwerking met Het Nieuwe Instituut, waarbij het bureau optreedt als gastheer. Op het programma staan een rondleiding, een presentatie, een open gesprek en een borrel. De bijeenkomsten fungeren als katalysator voor debat en discussies over architectuur, voor het bedenken van strategieën voor stedelijk beleid, voor samenwerking, voor vormen van solidariteit, vriendschap en concurrentie, en – waarom ook niet? – voor de laatste roddels op het gebied van architectuur. Studio Visits biedt een gelegenheid om de maatschappelijke positie van de architect in een fundamenteel veranderd krachtenveld opnieuw te bepalen, door gezamenlijk mogelijke rollen en verantwoordelijkheden te verkennen.

Deze eerste reeks van bezoeken zal plaatsvinden bij architectenbureaus met uiteenlopende profielen, praktijkvormen en portfolio’s, waaronder Powerhouse Company, Casanova+Hernandez en LOLA Landscape Architects.