Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Studio Visits is een serie avonden die in het teken staat van de hedendaagse architectuurpraktijk, haar uitdagingen en mogelijkheden. Inside Outside stelt deze avond zijn deuren open voor professionals, studenten en andere geïnteresseerden om een kijkje te nemen op de werkvloer en met elkaar in gesprek te gaan.

Deze Studio Visit is volgeboekt.

datum
27/02/2020
tijd
17:00 – 19:30
taal
Engels
 
locatie

Inside Outside
​Schakelstraat 4
1014 AW Amsterdam

toegang

Gratis toegang na aanmelding.

De Studio Visits bieden ruimte aan een beperkt aantal deelnemers, terwijl de belangstelling ervoor groot is. Mocht u na aanmelding toch verhinderd zijn, geef dit zo snel mogelijk door, dan krijgt iemand anders de kans om mee te gaan.

Italië, Qatar, Libanon en Zwitserland zijn enkele van de meest recente plekken waar Inside Outside haar karakteristieke binnen, buiten, en tussenruimtes heeft gerealiseerd. De projecten kunnen beschouwd worden als een expressie van lokale identiteiten gerealiseerd in generieke wereldwijde contexten, in nauwe samenwerking met teams van gerenommeerde architecten, ingenieurs, tuiniers, textielspecialisten en kunstenaars. Tijdens dit studiobezoek worden bezoekers aangemoedigd het gesprek aan te gaan met de studio, om gezamenlijk de praktijk van het werken met en in deze uiteenlopende contexten en partners te verkennen.

Inside Outside is in 1991 opgericht door Petra Blaisse en werkt in verschillende creatieve sectoren aan het ontwerp van landschappen, interieurs en tentoonstellingen. Haar gerenommeerde projecten zijn onder andere de Seattle Public Library, de Nederlandse ambassade in Berlijn, het landschapsontwerp voor de IIT campus centre in Chicago, de LocHal in Tilburg, het stadspark Biblioteca degli Alberi in Milaan, en het Nederlandse paviljoen voor de Biënnale van Venetië in 2012. Blaisse heeft samengewerkt met verschillende architecten en ontwerpers, waaronder Rem Koolhaas, Irma Boom, en SANAA.

Studio Visits

Elk van deze avonden wordt georganiseerd en samengesteld door een architectenbureau in samenwerking met Het Nieuwe Instituut, waarbij het bureau optreedt als gastheer. Op het programma staan een rondleiding, een presentatie, een open gesprek en een borrel. De bijeenkomsten fungeren als katalysator voor debat en discussies over architectuur, voor het bedenken van strategieën voor stedelijk beleid, voor samenwerking, voor vormen van solidariteit, vriendschap en concurrentie, en – waarom ook niet? – voor de laatste roddels op het gebied van architectuur. Studio Visits biedt een gelegenheid om de maatschappelijke positie van de architect in een fundamenteel veranderd krachtenveld opnieuw te bepalen, door gezamenlijk mogelijke rollen en verantwoordelijkheden te verkennen.

Studio Visits vinden plaats bij architectenbureaus met uiteenlopende profielen, praktijkvormen en portfolio’s: van Inside Outside en Atelier van Lieshout tot AFARAI, Atelier Rijksbouwmeester en Studio Ossidiana. 

Eerdere Studio Visits hebben plaatsgevonden bij Powerhouse Company, Casanova+Hernandez, Lilith Ronner van Hooijdonk, LOLA Landscape Architects, MVRDV, team Stedenbouw van Stadsontwikkeling Rotterdam, Team Paul de Vroom + Sputnik, Shift architecture urbanism, UNStudio, PosadMaxwan en KAAN Architecten.