Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Studio Visits is een serie avonden die in het teken staat van de hedendaagse architectuurpraktijk, haar uitdagingen en mogelijkheden. AFARAI stelt deze avond zijn deuren open voor professionals, studenten en andere geïnteresseerden om een kijkje te nemen op de werkvloer en met elkaar in gesprek te gaan.

In verband met de recente ontwikkelingen rond het coronovirus is het evenement geannuleerd. Op dit moment is niet duidelijk of, wanneer en in welke vorm het evenement alsnog zal plaatsvinden. Houd daarvoor de agenda van Het Nieuwe Instituut in de gaten: hetnieuweinstituut.nl/agenda.

datum
20/03/2020
tijd
17:00 – 19:30
taal
Engels
 
locatie

AFARAI
Willemsstraat 32bg
1015 JD Amsterdam

toegang

Gratis toegang na aanmelding.

De Studio Visits bieden ruimte aan een beperkt aantal deelnemers, terwijl de belangstelling ervoor groot is. Mocht u na aanmelding toch verhinderd zijn, geef dit zo snel mogelijk door, dan krijgt iemand anders de kans om mee te gaan.

In 2020 draagt AFARAI bij aan het Nederlandse paviljoen voor de Architectuur Biënnale van Venetië met The Multiplicity of Other, een project waarmee ze de dominantie van een eenzijdige blik op de stad aan de orde stelt en de veelvormige menselijke aanwezigheid als fundamenteel voor de stad benoemt. In deze context gaat deze Studio Visit op zoek naar de grenzen van de traditionele architectuurpraktijk: van de intersectionele en interdisciplinaire benadering van de studio tot de verschillende middelen en technieken die ze gebruikt om plaats te bieden aan diversiteit in ruimtelijk ontwerp.

AFARAI is een Amsterdams architectenbureau onder leiding van architect Afaina de Jong. Door het gebruik van alternatieve vormentaal, kleur, patronen, en narratieven streeft AFARAI naar een meer inclusieve ruimtebeleving. Haar meest recente projecten zijn het ruimtelijke ontwerp van de tentoonstelling Tears of Eros in het Centraal Museum Utrecht (2020) en de komende tentoonstelling over slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Studio Visits

Elk van deze avonden wordt georganiseerd en samengesteld door een architectenbureau in samenwerking met Het Nieuwe Instituut, waarbij het bureau optreedt als gastheer. Op het programma staan een rondleiding, een presentatie, een open gesprek en een borrel. De bijeenkomsten fungeren als katalysator voor debat en discussies over architectuur, voor het bedenken van strategieën voor stedelijk beleid, voor samenwerking, voor vormen van solidariteit, vriendschap en concurrentie, en – waarom ook niet? – voor de laatste roddels op het gebied van architectuur. Studio Visits biedt een gelegenheid om de maatschappelijke positie van de architect in een fundamenteel veranderd krachtenveld opnieuw te bepalen, door gezamenlijk mogelijke rollen en verantwoordelijkheden te verkennen.

Studio Visits vinden plaats bij architectenbureaus met uiteenlopende profielen, praktijkvormen en portfolio’s: van Inside Outside en Atelier van Lieshout tot AFARAI, Atelier Rijksbouwmeester en Studio Ossidiana.

Eerdere Studio Visits hebben plaatsgevonden bij Powerhouse Company, Casanova+Hernandez, Lilith Ronner van Hooijdonk, LOLA Landscape Architects, MVRDV, team Stedenbouw van Stadsontwikkeling Rotterdam, Team Paul de Vroom + Sputnik, Shift architecture urbanism, UNStudio, PosadMaxwan, KAAN Architecten en Inside Outside.